Ms Suvi-Tuuli

FriendShip Cruises ja Suvi-Tuuli
Tämä on FriendShip Cruises

Olemme ryhmä laivaharrastajia jotka rakastuivat palaan suomalaista merenkulku historiaa – Päijänteen ihmeeseen eli entiseen Tehiin. Siksi päätimme pelastaa aluksen ja asettaa se uuteen liikenteeseen, jollaista ei ennen ole Porvoossa ollut, eli tekemään maisemaristeilyjä Porvoon saaristoon.

Arvomaailmaamme kuuluu kierrätys, ympäristöystävällisyys, ystävällinen palvelu ja edulliset hinnat. Tämä näkyy myös siinä että olimme vuonna 2017 Porvoon halvimpia kahviloita. Risteilyhintamme ovat maanlaajuisestikin edullisia. Arvomaailmamme näkyy myös siinä että halusimme alusta alkaen toteuttaa unelmamme käyttämällä mahdollisimman paljon kierrätettyä materiaalia – koska sen sanottiin olevan mahdotonta.

Samalla halusimme säästä mahdollisimman paljon vanhaa alkuperäistä Tehiä.  Tämän näkee rakkaudella entisöidyissä sivupaneeleissa, alkuperäisissä valaisimissa ja hattuhyllyissä sekä alkuperäisessä katossa. Loput aluksen sisustuksesta tulevat vanhasta ravintolasta ja suljetusta kahvilasta.

Joten, tämä voi olla kauniin ystävyyden alku – FriendShip Cruises!

Suvi-Tuuli

Aluksella on kahvila, baari, wc ja aurinkokansi.

Suvi-Tuuli

Historiaa

Alus on rakennettu 1962 Neuvostoliitossa. Alus on entinen Raketa-luokan kantosiipialus Tehi. Tehi liikennöi Jyväskylän ja Lahden välillä kaupunkien omistaman Päijänteen Kantosiipi Oy:n nimissä vuosina 1962-1982. Kantosiipialuksena sen matkanopeus oli 32 solmua joka saavutettiin 1300 hevosvoiman avulla. Siten Tehi oli jopa nopeampi kuin Suomen ylpeys, eli GTS Finnjet.

Kesän 1982 jälkeen aluksen kantosiivet poistettiin. Alus jatkoi liikennettä Päijänteellä eri omistajien toimesta vuoteen 2004 asti, jolloin se siirrettiin Satakunnan Pyhäjärvelle ja sen uudeksi nimeksi tuli Suvi-Tuuli. Vuonna 2009 se siirtyi Tuusvesi Oy:n omistukseen, ja siirtyi sen jälkeen Juojärvelle.

Kesällä 2016 alus siirtyi Oy FriendShip Cruises Cruises Ab:lle joka siirsi aluksen Porvooseen kesällä 2017. Ensimmäinen risteily oli perjantaina 14.7.2017 klo 12.00.

MS Suvi-Tuuli
MS Suvi-Tuuli

Tekniset tiedot

Pituus 26,90 metriäLeveys 4,4 metriä
Syväys 1,8 metriäMatkustajamäärä 70
Nopeus 12 solmuaPääkone Mercedes-Benz V8, 180 kW

← Takaisin

Risteilyt – Kryssningar – Cruises