Fin

FriendShip Cruises

Kiitos kaikille matkustajille kesäkaudesta 2023!

Risteilyt ja reittimme:

Risteilyt suuntautuvat merelle päin. 1h risteily kääntyy takaisin satamaan päin Haikon kartanon kohdalla ja 1,5 h risteily Haikon ja Emäsalon välillä Mäntysaaren lähellä. Lähtö Porvoon matkustajasatamasta, Itäinen rantapromenadi 3, 06100 Porvoo

Aluksella on baari täysillä oikeuksilla, kahvila, wc ja aurinkokansi. Kysy erikoisruokavaliotuotteista.

Huom! Risteilyt voidaan peruttaa huonon sään tai tilausristeilyn takia.

Koirat saavat olla aurinkokannella.

Suvi-Tuuli joella, taustalla vihreät puut
Reittikarta - Ruttkarta- Cruise routes

Tilausristeilyt

TERVETULOA RISTEILYLLE PORVOON KAUNIISEEN SAARISTOON.

Tervetuloa risteilylle Porvoon kauniiseen saaristoon. Tilausristeily  omalla laivalla on mukava tapa nauttia hyvästä seurasta samalla nauttien upeista näkymistä kauniissa saaristossa. Risteilyyn voi liittää esimerkiksi hyvää ruokaa ja muuta ohjelmaa. Reitin voi suunnitella toivomusten mukaan.

Tietoa laivasta
Suvi-Tuuli sopii jopa 70 hengen ryhmille. Ruokailu on mahdollista yhteensä 42 hengelle salongissa. Aluksella on baari, kahvila, wc ja sekä aurinkokansi. Laivalta löytyy myös langaton mikrofoni, kaiuttimet, kuulutusjärjestelmä ja stereot.

Risteilykausi on  yleensä kesäkuusta syyskuuhun. Pyydä tarjous! info@friendshipcruises.fi

Ruoka on tilattava etukäteen, mutta kahvila & baari on tottakai auki risteilyn aikana ja sieltä voi ostaa erilaista juotavaa sekä pientä naposteltava. 

Katettu pöytä. Pöydässä näkyy lautasia, laseja ja viinipuollloja. Ikkunasta näkyy vettä
Seisova pöytä
Leipä -Bröd - Bread

Suvi-Tuulesta ja FriendShip Cruisesta

Suvi-Tuuli

Historiaa

Alus on rakennettu 1962 Neuvostoliitossa. Alus on entinen Raketa-luokan kantosiipialus Tehi. Tehi liikennöi Jyväskylän ja Lahden välillä kaupunkien omistaman Päijänteen Kantosiipi Oy:n nimissä vuosina 1962-1982. Kantosiipialuksena sen matkanopeus oli 32 solmua joka saavutettiin 1300 hevosvoiman avulla. Siten Tehi oli jopa nopeampi kuin Suomen ylpeys, eli GTS Finnjet.

Kesän 1982 jälkeen aluksen kantosiivet poistettiin. Alus jatkoi liikennettä Päijänteellä eri omistajien toimesta vuoteen 2004 asti, jolloin se siirrettiin Satakunnan Pyhäjärvelle ja sen uudeksi nimeksi tuli Suvi-Tuuli. Vuonna 2009 se siirtyi Tuusvesi Oy:n omistukseen, ja siirtyi sen jälkeen Juojärvelle.

Kesällä 2016 alus siirtyi Oy FriendShip Cruises Cruises Ab:lle joka siirsi aluksen Porvooseen kesällä 2017. Ensimmäinen risteily oli perjantaina 14.7.2017 klo 12.00.

Tekniset tiedot

Pituus 26,90 metriäLeveys 4,4 metriä
Syväys 1,8 metriäMatkustajamäärä 70
Nopeus 12 solmuaPääkone Mercedes-Benz V8, 180 kW
Ms Suvi-Tuuli

Friendship Cruises

Olemme ryhmä laivaharrastajia, kolme perhettä,  jotka rakastuivat palaan suomalaista merenkulku historiaa – Päijänteen ihmeeseen eli entiseen Tehiin. Siksi päätimme pelastaa aluksen ja asettaa se uuteen liikenteeseen, jollaista ei ennen ole Porvoossa ollut, eli tekemään maisemaristeilyjä Porvoon saaristoon.

Arvomaailmaamme kuuluu kierrätys, ympäristöystävällisyys, ystävällinen palvelu ja edulliset hinnat. Arvomaailmamme näkyy myös siinä että halusimme alusta alkaen toteuttaa unelmamme käyttämällä mahdollisimman paljon kierrätettyä materiaalia . Samalla halusimme säästä mahdollisimman paljon vanhaa alkuperäistä Tehiä.  Tämän näkee rakkaudella entisöidyissä sivupaneeleissa, alkuperäisissä valaisimissa ja hattuhyllyissä sekä alkuperäisessä katossa. Loput aluksen sisustuksesta tulevat vanhasta ravintolasta ja suljetusta kahvilasta.